Sfaturi pentru alegerea ATV-ului potrivit

atv

In zilele noastre, plimbarile cu atv-ul sunt extrem de populare, atat in randul tinerilor cat si a copiilor. Oricum, amatorii de atv-uri trebuie sa fie constienti ca se pot plimba fara probleme cu un asemenea vehicul, daca iau toate masurile de precautie in mod corespunzator.

Datorita internetului, gasirea unui ATV de vanzare nu este o sarcina chiar atat de grea. Tot ceea ce trebuie sa faci este de a gasi un site care vinde ATV-uri si de a naviga prin catalogul lor pentru a obtine toate specificatiile si detaliile de pret. Un asemenea site de profil este https://www.atv-ieftin.ro, care comercializeaza atat ATV-uri pentru adulti cat si ATV-uri pentru copii.

ATV-urile sunt vehicule incredibile, estetice, cu o capacitate ridicata de rulare, motorizate cu 4 roti, echipate cu anvelope de dimensiuni mari si cu presiune joasa, proiectate sa functioneze pe suprafete neregulate, mai ales in scopuri recreative. ATV-urile, in general, au motoare care variaza de la 50 cc la 700 cc.

Pentru a evita posibilele intamplari nefericite din timpul plimbarilor cu vehiculele se recomanda folosirea unui echipament de protectie si de siguranta adecvat, necesar pentru a preveni leziunile care pot fi fatale, in unele cazuri. O casca, ochelari de protectie, manusi si incaltaminte corespunzatoare sunt componentele care ar trebui sa le folosesti. O alta masura de siguranta este utilizarea unor pneuri corespunzatoare, care sunt cele mai potrivite pentru un anumit teren. Utilizarea pneurilor corespunzatoare poate preveni rasturnarea vehiculului.

In continuare, este important sa cumperi un ATV facut pentru varsta ta dar si pentru experienta pe care o detii in conducerea lor. In cazul in care copiii doresc sa savureze experienta cu acest vehicul, exista ATV-uri special fabricate pentru ei. Acestea variaza de la 50 la 70 cc, fiind proiectate cu comenzi simple si viteze unice.

Un alt lucru de luat in considerare este tipul terenului pe care se va circula, existand ATV-uri special destinate pentru vanatoare, muncii agricole, curselor cu motor, etc. Dimensiunea motorului trebuie sa se ia in seama aici.

Recomandarile de motor pentru diferite grupe de varsta sunt dupa cum urmeaza:

70 cc si mai jos: Copii de 11 ani si mai putin

70 cc – 90 cc: Copii intre 12 – 15 ani

125 cc – 250 cc: Cea mai mare parte sunt pentru incepatori, adolescenti si adulti.

250 cc si mai mult: Piloti intermediari si avansati

De notat este faptul ca parametrii de mai sus sunt doar orientativi si recomandabili si pot varia de la utilizator la utilizator. De exemplu, pentru un adolescent care are o experienta anterioara in conducerea ATV-urilor, un ATV de 90 cc, poate deveni plictisitor.

Aventura ta pe drum deschis va fi mai placuta si se va desfasura in conditii de siguranta la respectarea tuturor acestor masuri de precautie.